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Campo DCValorIdioma
dc.creatorTAVARES, Carla Martins-
dc.creatorQUINTEIRO, Rodrigo Stanziola-
dc.creatorVANZELLA, Ana Laura de Oliveira Dearo-
dc.creatorSANTOS, Gabriela Esbrisse dos-
dc.creatorRUGA, Glaucia M. Navarro de Abreu-
dc.date.accessioned2022-02-08T18:47:07Z-
dc.date.available2022-02-08-
dc.date.available2022-02-08T18:47:07Z-
dc.date.issued2021-11-30-
dc.identifier.urihttp://localhost:8080/handle/prefix/2637-
dc.description.abstractFood is about the intake of nutrients, but also about the foods that contain and provide the nutrients. It was noted that food patterns have been changing a lot in all countries, and among the main changes is the replacement of in natura or minimally processed foods of vegetable origin (rice, beans, cassava, potatoes, vegetables) and preparations culinary based on these foods for ready-to-eat industrialized products. These transformations, observed with great intensity in Brazil, determine, among other consequences, the imbalance in the supply of nutrients and the excessive intake of calories. Therefore, the frequency of some diseases, such as obesity and diabetes, has been increasing considerably.pt_BR
dc.description.resumoA alimentação diz respeito à ingestão de nutrientes, mas também aos alimentos que contêm e fornecem os nutrientes. Notou-se que os padrões alimentares vem mudando muito em todos os países, e dentre as principais mudanças nota-se a substituição de alimentos in natura ou minimamente processados de origem vegetal (arroz, feijão, mandioca, batata, legumes e verduras) e preparações culinárias à base desses alimentos por produtos industrializados prontos para consumo. Essas transformações, observadas com grande intensidade no Brasil, determinam, entre outras consequências, o desequilíbrio na oferta de nutrientes e a ingestão excessiva de calorias. Sendo assim, a frequência de algumas doenças, como a obesidade e o diabetes, vem aumentando consideravelmente.pt_BR
dc.description.provenanceSubmitted by Biblioteca UNIFEOB (biblioteca@unifeob.edu.br) on 2022-02-08T18:47:07Z No. of bitstreams: 1 Rodrigo - Grupo 5.pdf: 4192441 bytes, checksum: b69d6d7fb9073c0f5dd70c473fb75cf4 (MD5)en
dc.description.provenanceMade available in DSpace on 2022-02-08T18:47:07Z (GMT). No. of bitstreams: 1 Rodrigo - Grupo 5.pdf: 4192441 bytes, checksum: b69d6d7fb9073c0f5dd70c473fb75cf4 (MD5) Previous issue date: 2021-11-30en
dc.languageporpt_BR
dc.publisherFundação de Ensino Octávio Bastospt_BR
dc.publisher.countryBrasilpt_BR
dc.publisher.initialsUNIFEOBpt_BR
dc.relation.ispartofProjeto Integradopt_BR
dc.rightsAcesso Abertopt_BR
dc.subjectNutriçãopt_BR
dc.subjectSalgadinhos industrializadospt_BR
dc.subjectAlimentação saudávelpt_BR
dc.subjectCalorias: ingestão excessivapt_BR
dc.subjectObesidade: sobrepesopt_BR
dc.subject.cnpqCNPQ::CIENCIAS DA SAUDEpt_BR
dc.titleAlimentos e suas composiçõespt_BR
dc.title.alternativeComer bem, fazendo as melhores escolhaspt_BR
dc.typeRelatório de Pesquisapt_BR
Aparece nas coleções:Nutrição - 2021

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